Sunday, October 25, 2009

ZZZZZZZZZZZZZZZZZ ....!!!!!

Adooiii...lama dah tertinggal jer blog nih.  Entah kenapa tak terpikir lak nak buat entri baru.  Agaknya dah kehabisan idea.  Masa pun kurang mengizinkan sekarang nih.

Rasa rindu gak nak berblogging....... nak borak2 ngan kengkawan pun tak ada peluang. Memang lah sekarang nih banyak aktiviti, aktiviti yang sangat menyenangkan dan melapangkan hati dan kepala.  Saban hari tak pernah jemu berceloteh....potpetpotpet....yang dilawan celoteh senyum dan gelak memanjang. Siapalah tak seronok...melihatnya senyumnya yang mekar tanpa 'pagar', isshhhh...satu masalah dalam kepala boleh keluar pergi entah kemana.  Biar badan penat lelah letih pun tak mengapa....tak terasa langsung, sampaikan tetiba jer terlelap dalam duduk pun tak perasan.  Hehehehehehehe....kekadang tuh kelakar lak memikirkannya...apa tidaknya boleh tido nih duduk diam tak gerak2. Tak lama pun aksi tu, rasanya seminit dua minit adalah agaknya.

Empunya badan dengan 'senyum tak berpagar' tuh pun tak banyak kerenah.....cukup masa makan, minum pastu tido.  Celik mata jer senyum lagi........haiiii....hati siapa tak hanyut dengan senyumannya.  Hah...bila dah bangun apa lagi...kena teruskan potpetpotpet ngan dia.  Tuh pasal ler kita nih dah lupa dengan hal2 lain.  Tapi bila 'senyum tak berpagar' tuh tak datang umah.....hmmmmmm....duti lain lak dah menanti untuk dilangsaikan.  Kita nih kan sekaligus surirumah sepenuh masa gak.

Sekali2 dapatlah jugak curi2 masa pi jengok2 blog kengkawan mana2 yang ada entri baru, nompang2 baca dan nengok2 gambar orang, gambar kueh, gambar kek.

Masa....lagi kita kejar lagi rasa tak sempat.  Dari itu tak payah susah2 diri berlari2 nak mengejar masa...relaks jer, mana sempat kita buat...tak habis nanti sambung lagi.  Yang dulu...kita dulukan...!!

See u all later....bye bye !!!Inilah dia empunya 'senyum tak berpagar' tuh...!!!