Thursday, September 23, 2010

Hari Raya Ke 2 - Lawatan Ke SOGO

Oleh kerana pada bulan Ramadhan saya kuarantin di rumah aje....hah amik ko...rindu sesungguh nih nak bertemu muka ngan si SOGO.  

Hari Sabtu hari raya ke 2......dah cucu tak ada di rumah, makanya membawalah diriku bertemu dan bersenang2 di dalam perut SOGO di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur (macamlah orang tak tau kat mana sogo tu ek).  Eh...ramai gak yang masih ber soppingmopping.  Ingatkan saya jer yang kempunan tak dapat berpesta di bulan Ramadhan.  Tapi yang ramai bangsa lain lah.  Seingat saya inilah pertama kali saya membeli barang2 dan baju2 buat keperluan untuk diri sendiri.  Langsung tak tefikir pulak nak membeli untuk yang lain2.  Dahsyatnya perasaan aku hari ni....!!!

Yang peliknya.....pelik jugak lah...saya boleh sampai siap parking kete lagi 15 minit dari rumah.  Selengang-lengangnya jalan raya di Kuala Lumpur.  Tikus menyeberang jalan pun boleh nampak nih....gerenti tak takut punya tikus.


Sambil drive tu sempat jugak lah saya snap sana sini...rasa macam repoter.....betullah tu...repoter dalam blog saya punya jer.  Jangan mimpi le nak bersantai pada hari2 biasa macam nih.....kiamat dunia kalau betul2 jadi. 

Antara yang sempat saya rakamkan dalam keadaan terkejut2 beruk tu.....kat bawah nih hah:-

Jalan Raja Laut - antara Bangunan Tun Razak dengan Dewan Bandaraya KL

Jalan Raja Laut - Bangunan Mara dan Kompleks Pertama

Lampu Trafik di Jalan ChowKit depan Kompleks Pertama
Depan saya tu Jalan Tunku Abdul Rahman