Friday, July 18, 2008

Words from a friend to all best friends.....


Don't walk behing me - I may not lead
Don't walk in front of me - I may not follow
Just walk beside me and be my friend.......

Real friends are not just there when you are sad, in trouble, and badly in need.

Real friends are also present in time of your happiness and success.

Real friendship shares and enjoy everything, suppots and loves no matter what.....!!!

Sesuatu yang tidak disangka.....

Bermulanya saya melangkah dalam keluarga 'blog' sejak bulan Mei 08 melalui penulis terkenal kita NorhayatiBerahim. Saya amat berminat kerana di blog kita boleh luahkan perasaan yang terpendam.
Lebih2 lagi manusia seperti saya, jenis yang pemalu (kalau belum kenal). Sifat terlalu segan menegur orang terlalu tebal, hingga orang kata saya ni sombong, garang macam singa, tak suka berkawan dan entah apa-apa lagi kata2 murka untuk saya.
Sebenarnya...mereka ni tak tahu dan tak kenal lagi siapa saya. Sifat seorang perempuan tu taklah saya nafikan sememangnya ada. Tau2 sajalah P...E...R...E...M...P...U...A....N!!!!.......... Sebagai mengelak dari terjebak amat ngan sifat perempuan (berleter, mengata, mengumpat, berborak, mengutuk...mcm2 lagi lah tuh ) saya lebih suka menyendiri di pejabat. Bukan tak suka bergaul ngan kawan2, saya rasa kalau berbual sekejap selepas sembahyang kat surau, terserempak di lif, berjalan sama dari tempat parking ke pejabat, sama-sama beli lauk di cafetaria...memadai untuk menjaga status silatulrahim. Dengan jiran2 pula saya suka kongsi laukpauk, apa yang saya masak walaupun sikit atau tak sedap saya tetap bagi semangkuk. Sepapan petai pun akan saya bagi bila balik dari kampung. Setakat itu sajalah sekarang ni, sebab saya surirumah yang bekerja.
Tidak saya sangka, semakin hari kenalan saya bertambah.....lebih bersemangat saya untuk menumpukan perhatian pada blog. Saya baru yakin bahawa saya juga boleh dijadikan sebagai salah sorang kawan yang baik atau yang terlalu baik. InshaAllah...!
Semoga apa-apa saja pun pengalaman saya, yang baik, boleh dijadikan tauladan kalau perlu, dan yang tidak baik dijadikan pedoman untuk mengelaknya.
Wallahualam....